L'autor de l'atac informàtic al web i al perfil de Twitter del Sindicat dels Mossos d'Esquadra, que va filtrar el dijous durant diverses hores dades personals d'uns 5.600 agents afiliats al SME, van penjar un vídeo a YouTube on mostra com va esquivar la seguretat d'aquestes pàgines. El hackerva difondre també aquest vídeo, d'uns 39 minuts, a través del compte de Twitter @GammaGroupPr, especialitzat a mostrar diversos atacs informàtics. Encara que el vídeo original va ser retirat de YouTube, continua veient-se a través dels webs d'alguns mitjans de comunicació, que van retirar les dades personals dels agents que es mostraven en la gravació.

L'atac va ser «reivindicat» per un hacker que es fa dir Phineas Fisher i que, en unes declaracions al diari Ara, afirma que es va animar a «fer un senzill atac als Mossos» després de veure el documental Ciutat Morta, on es denuncia un cas de suposats abusos policials a Barcelona, si bé els policies involucrats eren agents de la Guàrdia Urbana. Assegura que no és «de Catalunya ni d'Espanya» perquè «no seria tan tonto d'actuar a casa».

Paral·lelament, tal com va informar el diari La Vanguardia, un dels agents afectats per la filtració va detectar l'extracció de 5.000 euros al seu compte corrent. La policia n'esta investigant els detalls.