El jutjat del Contenciós número 15 de Madrid no ha admès a tràmit el recurs presentat pel F.C. Barcelona contra l'ordre de la delegada del govern de Madrid de prohibir l'entrada d'estelades a la final de la Copa del Rei, aquest diumenge. El jutge entén que el Barça, com a club esportiu no té "legitimitat activa" per presentar un recurs sobre un dret, la llibertat d'expressió, que és de caràcter "personal o personalíssim" i que només pot ser exercit per persones físiques o naturals i no jurídiques o associacions. En conseqüència es manté la decisió del jutjat del contenciós administratiu número 11 de Madrid, que aquest divendres va deixar en suspens la prohibició de portar estelades al Vicente Calderón en acceptar parcialment el recurs de l'associació Drets.

En la interlocutòria que s'ha fet pública aquest migdia el jutge entén que el F.C. Barcelona, com a associació esportiva privada, no seria "titular del dret fonamental" a la llibertat d'expressió, en els termes constitucionals, amb la qual cosa "mal se li pot vulnerar aquest dret". En conseqüència, no té la "legitimació activa" per promoure aquest recurs i per pretendre l'adopció de cap mesura cautelar.

Afegeix que "no està provat" que la delegació del govern a Madrid hagi dictat "resolució expressa, ni verbal, prohibint l'entrada al camp de futbol a persones que portin banderes estelades". Només està acreditat, diu, que "es va tractar aquesta qüestió i la incidència que podia tenir però no es va adoptar cap acord".

Per tant, afegeix la resolució, no hi ha cap acte o actuació administrativa que pugui ser "objecte de recurs d'aquesta classe" (...) perquè les manifestacions de la delegació del govern de Madrid davant els mitjans "ni compleixen amb els requisits d'un acte administratiu ni poden tenir un altre abast que el de simples manifestacions, mentre no es produeixen per escrit o en ordres concretes i precises".

En no existir "acte administratiu o resolució de cap classe" el magistrat considera que no es pot admetre cap recurs pretenent la seva anul·lació i per tant cap mesura cautelar es pot tramitar amb "la finalitat d'adoptar la suspensió d'impedir l'accés de persones que portin estelades".

El Barça, satisfet

Per la seva part el FC Barcelona ha emès un comunicat reiterant la seva "satisfacció" perquè finalment es permeti l'exhibició de banderes estelades a la final que s'ha de disputar entre el Barça i el Sevilla a l'estadi Vicente Calderón. El Club "reitera el seu compromís amb la defensa de la llibertat d'expressió dels seus socis i aficionats".