Pirates informàtics van atacar ahir a la nit el perfil de Twitter del Sindicat dels Mossos d'Esquadra i van filtrar durant diverses hores dades personals d'uns 5.600 agents afiliats al SME. Fonts policials van confirmar que els hackers van penjar durant prop de quatre hores un enllaç amb dades personals d'aquests agents dels Mossos, com els seus noms complets, domicilis, telèfons i fins i tot comptes bancaris. La imatge de capçalera del compte de Twitter del SME també va ser modificada amb imatges d'Ester Quintana, la dona que va perdre un ull per l'impacte d'una bala de goma disparada pels Mossos, del documental Ciutat Morta, on es denunciaven abusos policials a Barcelona, o de la detenció que va acabar amb la vida de Juan Andrés Benitez.

Igualment, els pirates informàtics van difondre en el compte de Twitter un fals comunicat en el qual el sindicat assegura que es refunda com a Sindicat de Mossos d'Esquadra pels Drets Humans i diu que van decidir «deixar de fer la feina bruta com a soldats rasos del capitalisme i començar a estar de veritat al servei del poble combatiu».

La Unitat de Delictes Informàtics dels Mossos s'ha fet càrrec de la investigació del cas i ha prestat ajuda al SME per desconnectar el compte de Twitter del servidor amb la finalitat de que les dades dels seus afiliats deixessin de visualitzar-se.

Interior pren mesures

Arran de l'atac, la conselleria d'Interior ha activat un servei d'atenció per als agents dels Mossos d'Esquadra afectats per la filtració perquè puguin comunicar qualsevol incidència, com per exemple si reben alguna amenaça.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va anunciar ahir, en declaracions als periodistes al Parlament, que el seu departament posarà en marxa aquest servei d'atenció als mossos afectats perquè tinguin un telèfon de contacte disponible les 24 hores del dia per comunicar qualsevol incidència que puguin patir després de la divulgació de les seves dades personals. L'objectiu d'aquest servei és que els agents «tinguin un telèfon de contacte per si reben alguna amenaça, un contacte directe», va indicar Jané.

El conseller va dir que la filtració de dades compromet la privacitat dels agents, però no la seva tasca. També va recordar que la filtració d'aquestes té una repercussió penal si se sap que s'han obtingut de forma il·lícita.