L'home acusat de matar la seva exparella dijous passat a Canyelles (Garraf), que tenia una ordre d'allunyament respecte a la víctima, ha ingressat a la presó per un presumpte delicte d'homicidi, va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L'acusat, de 37 anys i de nacionalitat espanyola, va prestar declaració aquest cap de setmana al jutjat d'Instrucció número 2 de Vilanova i la Geltrú (Garraf) i la jutge va prorrogar ahir la detenció per acabar de practicar uneixes diligències que considerava urgents, segons el TSJC . Al final d'aquestes diligències i després de la compareixença del detingut, la magistrada va acordar per a ell presó preventiva, comunicada i sense fiança.

El detingut freqüentava la víctima des de feia aproximadament dos mesos, quan diversos veïns de la zona van començar a veure'ls passejant i discutint per la localitat, malgrat que ell tenia una ordre d'allunyament perquè la noia l'havia denunciat previament per maltractaments. L'autòpsia del cadàver de la dona, de 37 anys i de nacionalitat colombiana, va descartar que les lesions que presentava li causessin la mort, ja que aquesta havia estat possiblement provocada per l'ingesta de substàncies tòxiques, que s'investiga si va ser voluntària o forçada.