Prop d'un centenar de càrrecs locals i comarcals de CDC es van reunir ahir durant el vespre a la seu del partit a Barcelona per acabar de perfilar els últims aspectes organitzatius i legals de la jornada de l'anomenat «Superdissabte» del 21 de maig, que servirà per escollir definitivament el cap de cartell a les eleccions del 26 de juny i decidir la refundació del partit o la creació d'un de nou.

La reunió va ser presidida per Francesc Sànchez, coordinador de règim intern, Clara Tarrida, directora del procés congressual, Lluís Corominas, vicesecretari de coordinació, i la responsable jurídica, Roser Olóndriz, i hi van assistir els responsables de les federacions comarcals i dels districtes de Barcelona. En la trobada d'aquest dilluns festiu, celebrada de 7 a 9, es van donar ja els detalls tècnics i jurídics de la jornada electoral, amb les diverses possibles circumstàncies que poden succeir a les meses electorals.

Dissabte vinent uns 17.000 militants i un nombre indeterminat de simpatitzants de CDC podran adreçar-se a un dels 198 punts de votació de tot el territori, des de les 10 del matí fins les 19.30 hores, per decidir el futur del partit. Les persones que vagin a votar trobaran els locals organitzats de la mateixa manera que una jornada electoral. Hi haurà una «mesa» amb un president o presidenta i dos vocals. Les persones que tinguin dificultats de desplaçament podran votar a través d'unes urnes mòbils o a través del vot anticipat, ja que es podrà emetre el vot el divendres 20 de maig des les 17 fins les 21 hores, a la seu nacional i als locals de les set federacions del partit.

Els militants i simpatitzants votaran en dues urnes diferents que estaran sota la supervisió d'una comissió de control. Els simpatitzants només podran votar en l'urna de les eleccions primàries, tot i que el seu vot no serà jurídicament vinculant.