El vicesecretari general d'Estratègia de CDC, Francesc Homs, va anunciar que el seu partit reduirà les despeses de la campanya electoral per a les generals del 26 de juny un 30% respecte les dels comicis del 20 de desembre, que ja van ser un 40% inferiors a les d'anteriors eleccions. Homs va encapçalar la llista de CDC en les generals del 20-D, a les quals el seu partit va concórrer sota la marca Democràcia i Llibertat, però ara haurà d'enfrontar-se a l'advocada Sílvia Requena a les primàries que els convergents celebraran el 21 de maig per determinar qui liderarà les seves llistes en els comicis del 26-J, als quals CDC concorrerà aquesta vegada en solitari i amb les seves pròpies sigles.

En unes declaracions fetes a Solsona, on va visitar la Fira de Sant Isidre, Homs va criticar que "els partits espanyols centrin la seva atenció en el debat sobre la reducció de la despesa electoral per no parlar del seu fracàs polític ni de les conseqüències polítiques i econòmiques de tornar a convocar eleccions".

No obstant això, va reconèixer que el debat sobre la reducció de les despeses de campanya "és necessari" i que "tots els partits s'han de comprometre a reduir la despesa en campanyes electorals".

Per part seva, Requena ha enviat una carta oberta a la militància del partit per explicar-los el perquè de la seva candidatura i animar-los a votar dissabte vinent. "És un dia històric perquè CDC es renovi", va afirmar la candidata, que va insistir en la idea de "superar la vella política amb noves formes de fer partit". Requena va apostar per fer "un partit nou de baix a dalt i que inclogui tots els punts de vista".