La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va reclamar ahir al ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, que retiri el reial decret de revàlides de quart d'ESO i segon de Batxillerat que el ministre va presentar a la Conferència Sectorial d'Educació, i el va advertir -igual que diversos territoris no governats pel PP- que si no ho fa la Generalitat «ho recorrerà» al Tribunal Constitucional (TC).

«No estem disposats a dir que sí a uns reial decrets que som molt conscients que perjudiquen l'evolució dels alumnes i esperem que el ministre digui que sí i s'avingui a retirar aquests decrets i a parlar-ne amb totes les comunitats autònomes, perquè som majoria les que estem demanat que es retirin», va sentenciar.

Els sindicats, molestos

A Catalunya, els sindicats d'educació de centres públics van abandonar la taula de negociacions ahir en senyal de protesta davant la negativa de l'Administració catalana de retirar les noves retallades. Els sindicats van indicar en un comunicat que l'abandonament és degut al «menyspreu que l'Administració demostra cap a la taula sectorial», que reclamava millores en les condicions laborals de l'ensenyament públic. Els sindicats van denunciar que les propostes sobre el «retorn a l'horari lectiu d'abans de les retallades» o «la cobertura de les substitucions», entre d'altres, no han estat considerades per l'Administració.