Barcelona retira un poema ofensiu de davant una comissaria per les crítiques

14.05.2016 | 06:30

L'Ajuntament de Barcelona va acordar ahir tapar el poema instal·lat en un plafó al costat del complex de la Policia Nacional en la Verneda, davant les queixes dels sindicats policials i de la delegada del Govern, que considera «inadequada i ofensiva» la seva ubicació.
En el marc de la campanya municipal Barcelona Poesia, impulsada per l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), l'Ajuntament de Barcelona va instal·lar el passat 29 d'abril un gran cartell davant del complex policial de la Verneda en què reprodueix un poema de Charles Bukowski titulat 4 Polis, que va generar malestar en els comandaments i agents de la Policia Nacional.
«Gossos vigilen els murs mentre el submarí s'enfonsa ràpidament. Estic en una cafeteria amb 32 cares de cartró, la majoria inexpressives. 4 polis d'aspecte impecable estan asseguts a una taula mirant-me. Suposo que jo no tinc tan bona pinta als seus ulls. Per què no enviem a aquests nois a morir en alguna guerra? Les seves mares no haurien plorat més de deu minuts», diu el poema que l'Ajuntament de Barcelona ja ha tret de davant la comissaria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema