L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presentarà avui un preacord amb el PSC per formalitzar un pacte de govern a la ciutat que la setmana que ve se sotmetrà a la decisió de les aproximadament 14.000 persones que constitueixen les bases de Barcelona en Comú.

Segons va informar la televisió municipal, BTV, el preacord inclou cedir la segona tinència d'alcaldia als socialistes, amb les àrees de Cultura, Empresa i Innovació, a més de la direcció de tres districtes: l'Eixample, Sant Andreu i Sarrià-Sant Gervasi.

Colau va insistir en la voluntat de seguir treballant per configurar un front ampli d'esquerres que permeti desenvolupar les polítiques de Barcelona en Comú.

El president del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, va rebutjar formar part d'un govern en el qual estigui el PSC. En la mateixa línia, la regidora de la CUP, Maria Rovira, va opinar ahir en roda de premsa que BComú «s'equivoca», perquè per arribar a tenir 15 regidors el govern decideix «confrontar-se» a ERC i la CUP. «L'entrada del PSC no suma, resta», va subratllar la regidora.