La Sindicatura de Comptes de Catalunya va tornar a demanar ahir al Parlament més marge d'actuació per poder decidir les entitats públiques a les quals fiscalitza, la qual cosa podria fer-se a través de la llei d'acompanyament dels pressupostos, que es tramitarà en les pròximes setmanes.

La petició va arribar de la mà del síndic Jordi Pons, durant la compareixença dels membres del ple de la Sindicatura davant la comissió parlamentària, en la que van presentar sis informes de fiscalització.

En concret, Pons va insistir en la necessitat de modificar, mitjançant la llei d'acompanyament, l'article 71 de la Llei de Finances Públiques, que obliga a la Sindicatura a redactar un informe de fiscalització anual de totes les entitats amb un pressupost superior als 150 milions d'euros.

Aquesta obligació condiciona en gran mesura l'actuació de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, que reclama més autonomia per poder decidir sobre el seu programa d'activitats i així «reforçar» la seva capacitat fiscalitzadora.