El fiscal demana una tercera sentčncia per la condemna de Millet

El Tribunal Suprem revisa una altra vegada la decisió de l'Audičncia de Barcelona sobre el trŕfic d'influčncies de l'hotel de luxe del Palau

12.05.2016 | 06:30
Millet i Montull durant el judici del març del 2015.

El fiscal va demanar ahir al Suprem que obligui l'Audiència de Barcelona a redactar una tercera sentència sobre el cas de l'Hotel del Palau, en el qual va absoldre l'antiga cúpula d'Urbanisme de Barcelona i va condemnar els exresponsables del Palau de la Música a un any per tràfic d'influències.
El fiscal va demanar, en el judici per les irregularitats en la tramitació d'un hotel de luxe al costat del Palau de la Música barceloní, penes de deu anys de presó per als exresponsables del Palau Fèlix Millet i Jordi Montull, i més de quatre per als exresponsables d'Urbanisme de Barcelona.
Després del judici, en la primera sentència l'Audiència de Barcelona no va acceptar les tesis de l'acusació i el Ministeri Públic va recórrer al Suprem, que va obligar el tribunal català a tornar a redactar el veredicte responent adequadament als arguments del fiscal. No obstant això, el fiscal tampoc va quedar satisfet amb aquella segona sentència, de manera que el Tribunal Suprem va revisar ahir una altra vegada la decisió de l'Audiència de Barcelona sobre aquest cas. El representant del Ministeri Públic considera que aquesta segona sentència segueix sense fonamentar el rebuig dels seus arguments, per això en demana una tercera. A més, en el seu recurs ha canviat l'acusació respecte a Millet i Montull i ara els acusa del delictes de falsedat.
De la seva banda, els advocats de la cúpula d'Urbanisme van defensar que l'Audiència de Barcelona, al seu criteri, ha fundat perfectament el segon veredicte absolutori. A més, van cridar l'atenció sobre fets com que no es va modificar la qualificació del sòl implicat en l'operació o també que «l'espoliació» del Palau de la Música per part de Millet i Montull és un cas completament diferenciat de l'Hotel del Palau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema