La CUP proposa incorporar als Pressupostos de la Generalitat «totes les taxes i impostos actualment suspesos pel Tribunal Constitucional com són els dipòsits bancaris, nuclears o habitatges buits», recuperar el de successions i reconvertir el de patrimoni per gravar grans fortunes.

En una conferència política que la CUP va realitzar a la seva seu central amb el títol «Què entenem per pressupostos de ruptura?», la diputada del Parlament Eulàlia Reguant va definir els principals criteris que la seva formació considera bàsics per acceptar els Pressupostos de la Generalitat que elabora el Govern de Junts pel Sí (CDC i ERC).

Segons Reguant, cal proposar mesures contundents «per aconseguir una estructura tributària més justa i equitativa, amb més capacitat recaptatòria i més eficaç contra el frau», a fi d'introduir «canvis significatius en l'estructura del tram autonòmic de l'IRPF, el baix i l'alt». També «una reformulació de l'impost de patrimoni cap a un impost de grans fortunes, i recuperar el de donacions i successions» perquè la seva recaptació s'equipari a l'aconseguida l'any 2008.

Tot i que ja hi ha hagut reunions entre representants de la CUP, de JxSí i del Govern al voltant dels pressupostos, els anticapitalistes entenen que, a partir de la presentació de les seves propostes, comença formalment la negociació. La CUP accepta discutir les «engrunes» perquè l'actual és una legislatura «excepcional».