La portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, reconeix en una entrevista que preferiria tenir fills «en comú i en col·lectiu» perquè «els eduqui la tribu», tal com succeeix en «moltes altres cultures al món». La cupaire explica el concepte que té de família en una entrevista que emetrà dissabte que ve el programa El suplement, de Catalunya Ràdio, el contingut del qual va ser avançat ahir parcialment per aquesta emissora.

«Si pogués formar part d'un grup que decidís tenir fills en comú em satisfaria la idea», confessa aquesta diputada i portaveu de la formació antisistema catalana.

Defensa, en aquest sentit, una criança «en comú» en què «són fills teus els que has parit tu i la resta», en contraposició amb la «concepció de la maternitat o la paternitat individualitzada».

Segons Gabriel, el model de «família nuclear» imperant en la cultura occidental és «pobre» i «enriqueix molt poc» els fills, motiu pel qual advoca, malgrat admetre el polèmic d'aquesta afirmació, que aquest model «tendeix a convertir les persones, els nens i nenes, en molt conservadors». «Vols el millor per als teus, que són molt pocs, dos o tres, i s'entra en una lògica perversa», explica la diputada de la formació anticapitalista.

Unes declaracions que van aixecar una allau de comentaris a les xarxes socials de la mateixa manera que va passar fa gairebé un mes quan la formació anticapitalista va portar al ple de Manresa una proposició de promoure les copes menstruals i les esponges marines com a alternatives a les compreses i als tampons.