La Generalitat consultarà telemàticament els antecedents per delictes sexuals dels empleats públics que tractin amb menors, sempre que ho autoritzin, en una mesura que pretén evitar les cues que des de fa mesos es formen davant les administracions que expedeixen aquests certificats.

Segons va informar el Govern català després de la reunió del seu consell executiu, ahir es va acordar incorporar la consulta d'antecedents penals al Catàleg de Dades i Documents Electrònics, cosa que, segons els seus càlculs, afecta de moment 78.157 llocs de treball de vuit departaments: Agricultura, Territori, Cultura, Ensenyament, Empresa, Justícia, Presidència i Salut.

D'aquesta forma, les persones que optin a una feina en l'administració catalana no hauran de presentar, com fins ara, el certificat negatiu d'antecedents penals per delictes sexuals, sinó que en tindran prou d'autoritzar la Generalitat a accedir-hi de forma telemàtica. Aquesta mesura, segons el Govern català, contribuirà a agilitar els tràmits de comprovació d'antecedents i evitarà desplaçaments als ciutadans que estiguin obligats a acreditar-los.