El conseller de Cultura entre els anys 1985 i 1988, Joaquim Ferrer, ha mort aquest dimarts las 78 anys, segons han informat fonts del Govern i Convergència Democràtica de Catalunya. Ferrer va iniciar la seva trajectòria política a Reagrupament Socialista i Democràtic de Catalunya, al costat de Josep Pallach, i posteriorment, al 1978, es va integrar durant poc temps al PSC abans de fer el salt a Convergència Democràtica de Catalunya. Posteriorment, va ocupar la conselleria de Cultura durant el segon govern de Jordi Pujol. Després d'aquesta etapa, va continuar com a diputat al Parlament i va ser senador i portaveu del grup de CiU a les Corts fins al 1999, quan deixa de ser senador en representació del Parlament. Ferrer va destacar també en la seva faceta d'historiador especialitzat del moviment obrer català amb el nacionalisme.

Va ser autor de 'Layret 1880-1920', 'El primer primer de maig a Catalunya' , 'La vaga de l´Harry Walker de Barcelona', 'Simó Piera : perfil d´un sindicalista', 'La lluita pels ajuntaments democràtics (1966-1976)', 'Un nou impuls per a Catalunya', 'A mig camí' i 'El fil roig', 'Ramon Boladeras ´Rambol´: Testimoni de llibertat' i la biografia 'Josep Tremoleda-Plantar cara a la por'.

A més, va ser coautor de 'Des del centreesquerra' amb Pere Baltà, Rafael Hinojosa i Miquel Reniu, de 'Catalunya inacabada' amb Pere Baltà, Rafael Hinojosa i Miquel Reniu, i de 'Gironins d´avui' amb el fotògraf Ramon Vilà.

També era president de la Fundació Catdem i va ser Fundació Catalanista i Demòcrata .