CDC va rebutjar ahir la proposta de llista conjunta amb Demòcrates de Catalunya i concorrerà a les eleccions generals del 26 de juny sola sota el nom de Convergència, encara que la formació d'Artur Mas obre la porta a qui vulgui integrar-se en la seva llista.

El 82% dels voluntaris -simpatitzants i militants- de Demòcrates de Catalunya es va mostrar a favor d'articular una llista sobiranista amb Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Moviment d'Esquerres (MES), Reagrupament (RCat) i Solidaritat per la Independència (SI) per a les eleccions generals amb el nom Junts per Catalunya.

No obstant això, la portaveu de CDC, Marta Pascal, va assegurar, després de la reunió del Secretariat Permanent convergent, que s'havia ratificat que concorreran sota el nom de Convergència, cosa que inhabilita l'acord amb Demòcrates. "Hem d'anar a Madrid sense renunciar a les nostres sigles, és la dinàmica que prendrem", va assenyalar Pascal, que va recordar que en el procés participatiu intern amb vista al Congrés de juliol la militància es va mostrar majoritàriament favorable a mantenir en el futur el nom de Convergència. Demòcrates ja va avisar que, si Convergència descartava la seva proposta de llista conjunta, no concorrerien a les eleccions generals.

Descartada la proposta de Demòcrates i fracassada l'aposta convergent de concórrer amb ERC, que van rebutjar els republicans, CDC concorrerà sola amb la seva marca, encara que hi ha la possibilitat d'incloure Reagrupament, una formació que ja està associada a Convergència.

ERC desitja bons resultats

ERC desitja que Democràcia i Llibertat obtingui uns bons resultats a les eleccions espanyoles d'aquest juny però no creu que participin en un acte conjunt durant la campanya. Així ho va dir el portaveu de la formació al Congrés, Joan Tardà, que va defensar les llistes separades fent un símil amb la pesca. "Volem que ens vagi tan bé a tots que creiem que és bo que, per pescar molt, hi hagi moltes canyes", va afirmar.

Tardà també va subratllar que s'està en un procés "d'acumular forces" i que el que fa falta és que els partits sobiranistes obtinguin bons resultats per poder "culminar" el procés a Catalunya.