Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte a la tarda pel centre de Barcelona sota el lema 'Per les llibertats, avancem'. La manifestació, convocada per la CUP, ha aplegat diverses personalitats de l'esquerra independentista. El diputat de la CUP Benet Salellas ha assegurat que la mobilització al carrer és "l'única manera segura" de guanyar la independència i construir la república catalana. "Al carrer va començar el procés, al carrer continua i només culminarà al carrer", ha assegurat. Salellas s'ha dirigit a Francesc Homs, a qui li ha demanat "que deixi d'empatollar-se en discursos de la vella política i baixi al carrer per participar sense cap privilegi en la construcció de la república catalana".

Manifestació massiva a favor de la desobediència a l'Estat i per donar suport a tots els alcaldes investigats. La manifestació té lloc en plena escalada de l'estat espanyol per judicialitzar la política catalana. Els últims dies, el TC ha continuat escapçant la sobirania del Parlament impugnant l'impost sobre els pisos buits, la llei d'igualtat, la llei de governs locals i la llei d'emergència social.

A més, en l'àmbit municipal, els alcaldes catalans segueixen rebent requeriments de l'Audiència espanyola per les mocions de suport el 9-N. "Tenim arguments a cabassos per reclamar la independència", ha dit el diputat de la CUP Benet Salellas, per qui la mobilització al carrer és "l'única manera segura" de guanyar la independència.

A primera fila, personalitats com els diputats d'ERC, Joan Tardà i Alfred Bosch, els regidors de Barcelona en Comú, Gerardo Pisarello, Jaume Asens i Gala Pin, l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater o el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Salellas s'ha dirigit a Francesc Homs, a qui li ha dit "que deixi d'empatollar-se en discursos de la vella política i baixi al carrer per participar sense cap privilegi en la construcció de la república catalana". De la seva banda, Tardà ha assegurat que no li preocupa la no presència dels convergents mentre el Parlament continuï treballant per la independència i s'ha mostrat convençut que "cap dirigent polític del sobiranisme trairà la voluntat democràtica catalana d'alliberar-se".

La campanya 'Sense por' va començar a principis d'abril amb un acte al Fossar de les Moreres per defensar els càrrecs electes perseguits per la declaració del 9-N i per reclamar desobediència.