El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, va confirmar ahir que la Guàrdia Urbana deixarà de fer funcions d'antiavalots, encara que va assegurar que aquest canvi no és per un pacte amb la CUP sinó que és una «convicció» ja expressada per Barcelona en Comú des del seu inici. «La convicció que el govern té és que el cos de la Guàrdia Urbana ha de dur a terme tasques de proximitat i que les funcions antiavalots no són pròpies de la Guàrdia Urbana», va dir Pisarello a preguntes dels periodistes.

El primer tinent d'alcalde va assegurar que aquesta supressió de les unitats antiavalots «no és conseqüència del grup de treball que tenim amb la CUP (amb vista a aprovar una ampliació de pressupostos municipals de 275 milions d'euros), sinó que és una convicció del govern municipal que es va expressar des d'un primer moment».

Pisarello va reconèixer ahir que el govern ha arribat a un preacord amb la CUP per valor de 5,2 milions d'euros, que s'inclouran en la modificació pressupostària del 2016. La xifra l'havia fet pública una hora abans la portaveu adjunta de CiU, Sònia Recasens, que l'havia considerat «insignificant», per la qual cosa havia apuntat a la possible existència d'un «pacte ocult» entre BComú i la CUP per eliminar el cos d'antiavalots de la Guàrdia Urbana.