Agredeixen dos animalistes en un acte taurí a les Terres de l'Ebre

Els Mossos van detenir 4 persones per coaccions, danys i lesions amb l'agreujant de discriminació

03.05.2016 | 06:30

L'organització animalista AnimaNaturalis ha difós avui unes imatges que demostren una agressió a dues de les seves activistes, la directora de l'entitat, Aïda Gascón, i Yasmina Moreno, divendres passat dia 29 a les festes de Mas de Barberans, on van acudir a gravar els toros a la plaça.

En les imatges, gravades des de l'altre costat de la plaça, es veu com després d'haver-se assegut per gravar els toros, un home es dirigeix cap a elles per prendre'ls les càmeres de forma agressiva.

A continuació, s'afegeix una de les espectadores que es troba al costat dels integrants d'aquesta ONG, amb estrebades de cabell i empentes.

Encara que s'afegeixen membres de la Comissió Taurina per alliberar les activistes, una tercera persona, un jove, carrega contra les dues dones fins que els agafa la càmera, tot això davant la mirada impassible de molta gent del públic.

Mentre els membres de la comissió aconsegueixen apartar al noi, un altre jove arriba fins als dos activistes i les trepitja.

"L'única manera que aquesta temporada de correbous sigui tranquil·la és que als acusats se'ls apliquin penes exemplars", ha declarat Aïda Gascón.

"Hem assistit a aquestes celebracions els últims cinc anys només per fiscalitzar que es compleixi amb el reglament taurí, i mai havíem patit aquest tipus de violència en carn pròpia. Desitgem que això acabi aquí, però no deixarem de documentar els correbous", ha afegit.

La presentació d'aquest vídeo a la denúncia que van interposar davant els Mossos d'Esquadra les dues voluntàries d'AnimaNaturalis va conduir a la detenció de tres homes i una dona d'entre 19 i 47 anys a Sant Carles de la Ràpita (Montsià) per aquestes agressions.

Segons la policia catalana, als detinguts se'ls imputen coaccions, danys i lesions amb l'agreujant de discriminació.

Els arrestats van prestar declaració en seu policial i van quedar en llibertat, a l'espera que un jutge els citi per prendre'ls declaració.

AnimaNaturalis havia denunciat que dos activistes van ser "salvatgement agredides" divendres passat quan intentaven gravar els correbous de Mas de Barberans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema