Puigdemont anuncia una nova llei per esquivar la suspensió

El president de la Generalitat anuncia que impulsarà un nou text per deixar sense efectes el recurs del TC

03.05.2016 | 21:13

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat avui que impulsarà "amb tota la celeritat" possible una nova llei catalana per deixar "sense efectes pràctics" el recurs al Tribunal Constitucional per part del Govern central de la llei de pobresa energètica i emergència habitacional.

"Un instrument legal nou que continuï dotant els actors d'aquest àmbit -alcaldes i Generalitat- d'eines útils, pràctiques i segures", ha resumit Puigdemont
En una conferència de premsa, Puigdemont ha donat explicacions de la cimera de dues hores amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, els grups parlamentaris, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i d'altres regidors, així com representants d'entitats socials, una reunió amb l'objectiu de fer front al recurs del Govern central contra la llei catalana de pobresa energètica i emergència habitacional.

Puigdemont ha fet una valoració positiva d'una reunió "intensa, molt enriquidora i útil", en què ha agraït l'aportació en especial dels alcaldes perquè han explicat el que passa als seus municipis.

El president català ha expressat el compromís "clar i explícit" del Govern de "deixar sense efectes pràctics" la suspensió del Constitucional derivada del recurs del Govern central, amb la finalitat de mantenir les "eines" davant les necessitats d'habitatge i pobresa energètica.

La via escollida, ha dit, és impulsar una nova llei "per substituir tot allò suspès" però que reculli també el que no s'ha anul·lat, amb la finalitat que integri tots els elements per dotar el món local, la Generalitat i els actors socials de les "eines per donar resposta de país amb arguments sòlids".

"I això ho farem de forma molt ràpida", ha remarcat Puigdemont, que ha anunciat que demà mateix el departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat, el grup promotor de la ILP i el Consell de l'Advocacia de Barcelona iniciaran els treballs per a un projecte de llei "de lectura única" que reguli el que el Govern central vol "limitar" i que es tramitarà "amb tota la celeritat" que permeti el parlament català.

També ha anunciat que es reuniran demà les taules unides de gestió de desnonaments i de pobresa energètica.

El president català ha alertat que són necessàries "solucions ràpides" i de forma "coordinada" perquè "un dels temors -ha dit- és que hi hagi una onada de desnonaments després del recurs" al Constitucional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema