El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reunirà aquest cap de setmana amb el ministre-president de Flandes, Geert Bouregois, i amb el president del Parlament Federal de Bèlgica, Siegried Bracke, en el marc del seu primer viatge institucional a l'exterior.

Puigdemont visitarà Brussel·les, Gant i Anvers entre el dissabte 30 d'abril i el dilluns 2 de maig, acompanyat pel conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i el Representant Permanent davant de la UE, Amadeu Altafaj. Durant el viatge, Puigdemont també s'entrevistarà amb l'alcalde d'Anvers, Bart De Wever, president de l'Aliança Lliure Flamenca.

En el primer dia de viatge, el dissabte 30 d'abril, el cap de l'executiu visitarà l'Ajuntament d'Anvers, on després de signar el Llibre d'or mantindrà una reunió institucional amb el seu alcalde, Bart De Wever. Posteriorment, Puigdemont es traslladarà a Gant, on farà una trobada institucional amb el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois.