La fiscal va acusar ahir la defensa dels mossos processats per rebentar l'ull a Ester Quintana d'orquestrar una «cerimònia de la confusió» perquè els fets quedin impunes i es va preguntar «com és possible que es continuï negant que les ferides van ser produïdes per una pilota de goma?».

La secció tercera de l'Audiència de Barcelona va deixar ahir vist per a sentència el judici contra el subinspector i l'escopeter dels Mossos acusats de rebentar l'ull a Quintana pel tret d'una pilota de goma en la vaga general de 14 de novembre del 2012, després de l'exposició dels informes finals per acusacions i defenses.

La fiscal del cas, Marta Marquina, va dedicar gran part del seu informe a carregar contra les tesis de la defensa, que apunta que Quintana va poder perdre l'ull per un projectil de precisió -de material viscolàstic o foam- disparat per agents d'un altre furgó policial, i va qualificar-lo «d'insult a la intel·ligència». «El tema del projectil de foam sembla un acudit», va sostenir Marquina, que va exposar el seu informe davant la presència, en primera fila del públic, de la fiscal en cap de Barcelona, Anna Magaldi, que en un gest excepcional va acudir a l'última sessió del judici. Després d'insistir que la tesi sostinguda per les defenses «clama al cel» i no té «fonament», Marquina va criticar la investigació duta a terme pels Mossos i es va mostrar «atònita» que la policia catalana encarregués al propi subinspector imputat interrogar altres agents sospitosos.

Per l'altra banda, la defensa dels dos mossos acusats de rebentar l'ull a Quintana va demanar al tribunal que els «errors» en la gestió política del cas no «perjudiquin» els encausats, perquè aquestes responsabilitats han de depurar-se al Parlament, a les urnes o en el si d'Interior.

Ester Quintana es va mostrar ahir «satisfeta» del judici conclòs ahir a l'Audiència de Barcelona, un procés que va assegurar se li ha fet «molt dur» per haver reviscut el que va passar en els últims quatre anys. A les portes de l'Audiència de Barcelona, Quintana es va mostrar confiada en que el procés «es resolgui de la manera més justa possible». «Personalment estic contenta que s'hagi acabat», va afegir Quintana, que va recordar que l'acusació particular que ella exerceix en el cas ha aportat totes les proves perquè es faci justícia.