L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va ajornar el ple extraordinari previst per ahir per debatre la modificació pressupostària per al 2016 i evitar que la seva proposta fos derrotada en estar mancat de la majoria necessària per aprovar-la. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, va compareixer davant els mitjans per explicar que l'objectiu d'aquest ajornament és seguir «explorant les vies d'acord» amb els grups municipals per garantir els suports necessaris per tirar endavant l'ampliació de l'actual pròrroga pressupostària i va fer una crida als grups per fer-ho amb «celeritat» perquè «cada vegada és més necessària i urgent».

Des que divendres passat la CUP va anunciar que votaria contra la proposta de modificació pressupostària, l'equip de BComú d'Ada Colau ha mantingut converses amb C's i la CUP sense aconseguir que s'abstinguessin, cosa que permetria aprovar definitivament l'ampliació del pressupost en 275 milions amb els vots de BComú, ERC i del PSC.

Pisarello va explicar que ahir al matí va mantindre una reunió «profitosa» amb els regidors de la CUP en la qual es va entreveure un calendari a curt termini per treballar a afinar i concretar les mesures proposades pel grup anticapitalista.

També va explicar que aquest cap de setmana C's els ha fet arribar una proposta de mínims i una proposta de màxims per a un acord i, encara que va celebrar aquest diàleg, va assenyalar l'escull que suposa que BComú i la formació taronja no comparteixin model de ciutat.

Tot i així, va reconeixer que el govern municipal està obert a altres possibilitats i que també es reuniran amb la resta de forces per aconseguir aprovar-la «com més aviat millor» perquè «cada vegada és més complicat executar el pressupost».

Després de Pisarello, va compareixer davant els mitjans la presidenta del grup municipal de la CUP, María José Lecha, que va assenyalar que amb l'ajornament del ple i la reunió amb el govern d'ahir al matí «es canvia la situació» que va portar les assemblees i la mesa política de la formació a anunciar el no a la modificació pressupostària. «S'obre de nou un cicle de reunions», va anunciar Lecha abans d'assenyalar que el to del govern era «més receptiu».