Membres de grups anticapitalistes han entrat instàncies a les seus de la Generalitat per reclamar que el Govern es retiri de sis casos judicials. Dins el llistat, s'hi troben les protestes pel desallotjament de Can Vies, les càrregues policials a la UdG, les manifestacions amb motiu de la vaga general del 29-M o l'oposició a la construcció de la MAT. L'acció s'ha fet de manera conjunta a Barcelona, a Lleida i a Girona. En aquesta última ciutat, el Grup Antirepressiu ha anat fins a la Delegació del Govern i part dels seus membres han aconseguit entrar una quinzena d'instàncies. El col·lectiu ha criticat que se'ls hagi tancat la porta d'entrada principal quan han volgut presentar els escrits i han desplegat una pancarta davant la façana on es llegia 'L'Estat acusa, la Generalitat s'acarnissa'.

Els escrits que s'han presentat, cadascun a títol individual, insten la Generalitat a retirar-se com a acusació de sis processos judicials. Tots ells, relacionats amb protestes. A l'exposició de motius, el redactat critica que la Generalitat mostri "bel·ligerància" cap a aquestes manifestacions i que l'administració "adopti el paper que li pertocaria al ministeri fiscal".

L'escrit compara el Govern amb "l'espasa de Damocles de les expressions de protesta popular" i per això, insta la Generalitat a retirar-se com a acusació en aquests processos. En concret, n'esmenta sis, dels quals la meitat fan referència a Girona (les protestes contra la MAT, els aldarulls a la Cambra de Comerç durant la vaga del 14-Ni les càrregues policials a la UdG).

Els altres tres casos que apareixen a la instància són les protestes pel desallotjament de Can Vies, les manifestacions durant la vaga general del 29-M i les protestes anti-carcelàries de Lleida (on hi ha tres encausats). "També demanem que la Generalitat es retiri com a acusació particular de totes les causes relatives a protestes socials, i que en el futur no es personi en cap altra més", conclou l'escrit.

L'entrada d'instàncies s'ha fet de manera simultània a Barcelona, a Lleida i a Girona. Aquí, membres del Grup Antirepressiu han anat fins a la Delegació del Govern, on han desplegat una pancarta amb el lema 'L'Estat acusa, la Generalitat s'acarnissa'. El col·lectiu, que ha presentat una quinzena d'instàncies, ha criticat que els hagin tancat la porta principal de la Delegació quan han arribat amb els escrits.

"Entregar una instància no és res més que un mecanisme que tenen els ciutadans", ha criticat un dels membres del Grup Antirepressiu. "Demanem que la Generalitat es retiri d'aquests casos, més que res perquè la fiscalia ja fa el seu camí; vivim en una democràcia amb separació de poders i no entenem perquè el Govern no deixar fer a la justícia", hi ha afegit.