L'exsenador socialista Carles Martí està disposat a competir en unes primàries amb l'exministra Carme Chacón pel cartell electoral del PSC a Barcelona en el cas que, finalment, es confirmi que se celebraran de nou eleccions generals.

Així ho van confirmar fonts socialistes pròximes a Martí, que insisteixen que aquest debat només es resoldrà si les negociacions per a la investidura fracassen i Espanya es veu abocada a unes noves eleccions generals al juny.

Carles Martí va informar ja de les seves intencions al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i li va deixar clar que el seu objectiu és desbancar Chacón com a candidata, per la qual cosa està fins i tot obert que sigui un altre dirigent i no ell qui pugni finalment amb Chacón pel cartell electoral dels socialistes catalans.

Iceta sempre ha defensat que els candidats s'han d'escollir per eleccions primàries si hi ha més d'un candidat que opti a liderar una llista, encara que el PSC està pendent dels moviments del PSOE a l'hora de confeccionar les seves llistes a causa de la urgència d'un calendari que hauria de finalitzar amb unes eleccions generals el 26 de juny.

Les intencions de Martí són conegudes per amplis sectors del PSC, de manera que hi ha molts comentaris sobre possible nous candidats, entre els quals s'estudia l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, o la diputada i col·laboradora de Pedro Sánchez Meritxell Batet.

En declaracions als mitjans ahir a la seu del PSC i preguntada sobre si estaria disposada a presentar-se a aquestes possibles primàries, Batet va assegurar que «si hi ha noves eleccions, el que seria molt mala notícia, parlarem quan passi. A partir del 3 de maig parlarem del futur».