Germà Gordó, un dels dirigents que sospesen postular-se per liderar la nova CDC, està intensificant els últims dies els seus moviments amb vistes al procés congressual que viuran els convergents en els propers mesos. Abans de les eleccions del passat 27 de setembre, tant Gordó com Josep Rull i Jordi Turull van traslladar al llavors president de la Generalitat, Artur Mas, que estaven a disposició del partit per si se'ls requeria posar-se al capdavant del projecte polític en vies de refundació.

En ser nomenat conseller de Territori i Sostenibilitat, al gener, Rull es va autodescartar de la carrera cap a la secretaria general de la nova Convergència, encara que el sector socialdemòcrata que representa dins del partit segueix sondejant la possibilitat de presentar el seu propi candidat.

Turull i Gordó encara no s'han postulat públicament, però en la seva agenda sí van incorporant actes i trobades amb els diferents sectors i famílies del partit per calibrar els suports amb els quals podrien comptar si fessin aquest pas. Ahir a la nit, Gordó va assistir a Barcelona a un dels sopars organitzats per Llibergència, el corrent intern que agrupa els liberals de CDC.