El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, presentarà avui el pla de govern coincidint, a més, amb els 100 dies de mandat. El pla està dividit en tres eixos: un de social, centrat en l'estat del ?benestar; un d'econòmic, amb l'objectiu de lluitar contra l'atur, i un tercer referit a la regeneració democràtica i a la transparència. El pla inclourà més de mig miler de mesures.

Pel que fa a les estructures d'estat i el procés, no hi figuraran com a apartat concret, sinó que hi apareixeran de forma transversal. ?Puigdemont sí que farà una declaració política al respecte, tot i que no quedi per escrit. El president compareixerà en la seva primera roda de premsa el dia abans de reunir-se amb el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy.

També es va poder saber ahir que el president de la Generalitat farà el seu primer viatge oficial a Brussel·les del 30 d'abril al 2 de maig. Serà el primer destí oficial de Puigdemont des que va prendre possessió del càrrec, el passat 12 de gener.

Segons fonts de la Generalitat, la visita tindrà una durada de tres dies amb una agenda de contactes amb agents europeus encara pendent de tancar.