El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obligat al Ministeri d'Interior a reconèixer com a "ferides en acte de servei" les lesions sofertes per un policia nacional que va tenir un accident quan viatjava en motocicleta cap a la feina. En la seva sentència, l'òrgan jurisdicional estima el recurs que va presentar el policia contra la decisió del Ministeri d'Interior d'arxivar l'expedient obert arran de l'accident, a l'entendre que el sinistre ocorregut "in itinere" no podia considerar-se un acte de servei.

L'agent va patir una amputació en un dit, a més d'una fractura a la mà i diverses contusions al topar la moto que conduïa amb un turisme que estava detingut a la carretera B-10 al seu pas per Barcelona, a causa de la seva "falta d'atenció", segons va concloure la Guàrdia Urbana en el seu informe sobre el sinistre, que va tenir lloc el 31 de gener del 2010.

La sentència raona que només la imprudència temerària -"assumir riscos manifestos, innecessaris i especialment greus"- pot ser causa per no qualificar un accident de circulació "in itinere" com de treball. Segons l'opinió del TSJC, "és evident que no podem qualificar la conducta del recurrent com d'imprudència temerària", ja que l'informe de la Guàrdia Urbana "fa referència a un descuit -textualment falta d'atenció-". "En absolut han quedat acreditats un excés de velocitat com tampoc que concorreguessin altres circumstàncies -algunes descartades per la pròpia Guàrdia Urbana- que ens permetés assumir els raonaments de l'administració", afegeix la sentència.

Per aquest motiu, el tribunal estima el recurs de la policia i reconeix que les lesions que va patir van ocórrer "en acte de servei, en accident in itinere", amb tots els efectes que es derivin d'aquesta conclusió a efectes d'indemnització.

La sentència imposa el pagament de les costes al Ministeri d'Interior, amb un límit màxim de 500 euros.