L'Audiència Nacional comença a cloure el cerce del pagament de comissions a la família Pujol a Andorra. Així ho destacava en la seva edició d'ahir el diari digital El Español, que indicava que el Jutjat d'Instrucció número 5 ha connectat per primera vegada un dels pagaments realitzats en els comptes de la família de l'expresident català amb un contracte públic concedit sota l'òrbita de CiU. En aquest cas, el jutge José de la Mata assenyala com un dels pagadors de suborns a l'empresa Euroenergo.

El mateix temps, el magistrat afegeix que la contraprestació obtinguda va ser l'adjudicació d'un gran parc d'emmagatzamatge de combustible al port de Tarragona quan aquest estava dirigit per Lluís Badia, de qui s'ha acreditat que té "vincles professionals" amb Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident. Finalment, l'instructor del cas Pujol va concloure afirmant que, de l'"anàlisi de la documentació remesa per les autoritats judicials d'Andorra", un dels abonaments registrats correspon a un apoderat d'Euroenergo.

Aquest pagament, segons concreta el mitjà, va ser realitzat el 29 d'octubre de 1998 i va ascendir a nou milions de pessetes. Poc després, aquesta entitat va resultar adjudicatària de "dues concessions" signades per Badia.