El jutge que investiga el primer pederasta confés de l'escola Maristes Sants-Les Corts ha arxivat 13 de les denúncies d'alumnes presentades contra Joaquín Benítez per abusos sexuals després que hagin prescrit, segons ha informat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El magistrat ha citat l'exdocent a declarar el pròxim 28 d'abril. El jutge seguirà tramitant quatre denúncies d'altres alumnes que no han prescrit, mentre que una altra denúncia va ser retirada. Dues de les quatre denúncies s'investigaran per delictes d'agressió sexual i dues més per abusos deshonestos. Aquestes denúncies fan referència a quatre casos que es van produir entre el 2005 i el 2010.

La decisió del jutge sobre l'arxivament de les 13 denúncies coincideix amb el que ja va apuntar la Fiscalia al març passat. En un escrit, el ministeri públic assenyalava que veia prescrites 13 de les denúncies contra el pederasta confés Joaquín Benítez ja que corresponen a fets que van tenir lloc quan estava vigent el codi penal de 1973, de manera que s'emmarcarien en un delictes d'abusos deshonestos amb un termini de prescripció de 5 anys. La Fiscalia recordava que en tots aquests casos, aquest termini ha passat entre el moment que els alumnes afectats van complir la majoria d'edat -moment en què comença a computar-se el termini de prescripció dels delictes contra la llibertat sexuals de menors- i el dia de la denúncia.

En canvi, la defensa del col·legi dels Maristes de Sants-Les Corts havia demanat al jutge que considerés prescrites 14 denúncies. Així doncs, en van sumar una més que la Fiscalia. Es tracta d'una denúncia relacionada amb un cas d'abusos continuats, que, segons el ministeri públic, per la seva gravetat encara no hauria prescrit. Aquest criteri dels Maristes era el mateix que el de la defensa de Benítez.