El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reunirà el pròxim dimecres 20 d´abril a les 17.30h amb el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, a la Moncloa. Segons han explicat fonts de la Presidència del Govern a l´ACN, els dos gabinets estan acabant de pactar el contingut de la trobada. La voluntat de Puigdemont és tractar quatre qüestions. En primer lloc, les relacions entre Catalunya i Espanya, que inclouen el dret a decidir i el mandat del 27-S. El president també vol abordar la garantia dels drets socials, un bloc que està relacionat amb l´objectiu del dèficit, la demanada de més finançament, les condicions del FLA i el conflicte sobre les mesures per combatre la pobresa energètica. El tercer tema fa referència als incompliments de l´Estatut i del marc legal vigent i, finalment, un últim bloc per reclamar la desjudicialització de la política.

Segons fonts de la Presidència, Puigdemont té intenció de demanar-li que el govern espanyol acabi amb la dinàmica de portar lleis i decrets catalans al Tribunal Constitucional (TC), així com reclamar que s´aturin els processos judicials contra ajuntaments catalans i les querelles a l´expresident de la Generalitat, Artur Mas, i a diversos exconsellers per la consulta del 9-N.

Aquest és l´odre del dia que prepara el president de la Generalitat, però el contingut de la trobada encara no s´ha tancat amb el gabinet de Rajoy.

Així doncs, es posa data a la primera reunió entre Puigdemont i Rajoy després que el passat dimarts el cap de gabinet del president de la Generalitat, Josep Rius, enviés un correu electrònic en direcció al seu homòleg a la Moncloa, Jorge Moragas, demanant formalment una trobada entre els dos presidents.