El curs escolar a Catalunya comenšarÓ el 12 de setembre

Les vacances de Nadal seran entre el 23 de desembre i el 8 de gener i les de Setmana Santa entre el 8 i el 17 d'abril

15.04.2016 | 16:34

Les classes del curs escolar 2016-2017 comenšaran el dilluns 12 de setembre tant a l'educaciˇ primÓria com a secundÓria i postobligatoris, excepte els cicles formatius de grau superior, escoles oficials d'idiomes i formaciˇ d'adults, que podran comenšar el curs fins al 19 de setembre. Per la seva banda, els professors comenšaran les seves activitats el 2 de setembre, segons l'ordre del Departament d'Ensenyament que s'ha publicat aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Tot i que el curs comenšarÓ el 12 de setembre, a l'educaciˇ secundÓria obligat˛ria, el batxillerat i els cicles formatius de grau mitjÓ, aquest inici es podrÓ endarrerir fins al 14 de setembre d'acord amb la gestiˇ de l'avaluaciˇ extraordinÓria o d'altres trÓmits que es duguin a terme abans del comenšament de les classes. En aquest sup˛sit, caldrÓ compensar l'endarreriment amb dies de lliure disposiciˇ o amb l'endarreriment del dia de finalitzaciˇ de les classes al desembre o a final de juny. Les vacances de Nadal seran entre el 23 de desembre i el 8 de gener i les de Setmana Santa entre el 8 i el 17 d'abril.

El calendari escolar del 2016-2017 determina que el curs escolar acabarÓ el 21 de juny, llevat en els ensenyaments de rŔgim especial, que ho faran d'acord amb la seva programaciˇ acadŔmica. TambÚ s'estableixen les dates dels exÓmens de recuperaciˇ del setembre (proves extraordinÓries) per a l'educaciˇ secundÓria obligat˛ria i primer de batxillerat, entre l'1 i el 5 de setembre de 2017. En el cas dels cicles formatius i segon de batxillerat aquestes proves es faran el mes de juny, desprÚs de les proves ordinÓries.

Amb carÓcter general, l'horari lectiu dels centres a infantil i primÓria serÓ de nou del matÝ a dos quarts d'una del migdia i de tres de la tarda a dos quarts de cinc de la tarda. A mÚs, en els centres que el Departament d'Ensenyament determini, es completarÓ l'horari lectiu amb una hora diÓria a tots els alumnes, amb l'objectiu que l'alumnat reforci les competŔncies bÓsiques. Alhora, els centres p˙blics programaran, en horari no lectiu, unes hores de suport personalitzat per aquells alumnes que ho requereixin i segons els criteris establerts per Ensenyament.

Les vacances de Nadal seran entre el 23 de desembre i el 8 de gener (ambdˇs inclosos) i per Setmana Santa les classes s'aturaran entre el 8 i el 17 d'abril. A mÚs, els centres disposaran de tres dies festius de lliure disposiciˇ que es podran fer repartits en els diferents trimestres i que no poden coincidir amb els d'inici i final de les classes ni amb els immediatament anteriors o posteriors als perÝodes de vacances escolars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema