Un agent dels Mossos d'Esquadra ha mort una dona a primera hora del matí en un habitatge del carrer Joan Maragall de Sant Feliu de Llobregat i posteriorment s'ha tret la vida amb la mateixa arma de foc amb la que presumptament hauria comès el crim. Segons els primers indicis, l'home i la víctima mantenien una relació sentimental.

Els fets han tingut lloc pels volts de dos quarts de vuit del matí i durant el succés hi havia a l'habitatge dues nenes menors d'edat, una de les quals era filla de la dona morta.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha decretat un dia de dol oficial i ha convocat una concentració de rebuig a la violència de gènere per a la una del migdia. De la mateixa manera s'ha convocat un ple extraordinari a les vuit del vespre per condemnar els fets i de suport a les famílies.

La parella estava en procés de separació

L'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, ha explicat aquest dijous que l'agent que presumptament ha disparat un tret mortal a la seva parella i la víctima es trobaven en procés de separació. En declaracions als mitjans, San José ha assegurat que és un "fet absolutament condemnable" i que es tracta d'un crim "que no té cap justificació possible". "Demostra que el sentit de la propietat en moltes relacions de parella està més estès del què ens pensem i cal combatre'l de totes les maneres", ha denunciat.

San José ha confirmat que no hi havia cap denúncia prèvia per violència de gènere i que han estat diversos veïns de la parella els qui han trucat al telèfon d'emergències. També ha expressat tota la seva solidaritat amb la família, que ha dit que és molt coneguda a Sant Feliu de Llobregat. "Penses que no et tocarà i veus que la violència masclista és un problema crònic de la nostra societat del que ningú n'està exempt", ha lamentat l'alcalde, que també ha comentat que en el moment dels fets hi havia dues menors a l'habitatge i que de seguida han estat ateses pels serveis psicològics.