La periodista Empar Moliner es va defensar ahir de les crítiques rebudes per haver cremat un exemplar de la Constitució espanyola a la seva secció d'Els Matins de TV3, el passat dilluns. Després d'un comunicat de disculpa de la televisió pública i que el CAC anunciés que analitzarà d'ofici l'espai, Moliner va considerar que va ser «pertinent» cremar la Constitució quan l'ànim era denunciar precisament que «hi ha gent que no es pot escalfar» per l'anul·lació del Decret de pobresa energètica per part del TC.

La periodista va considerar positiu que es parli de la qüestió «fins i tot si ha molestat i ofès gent» i va lamentar que la Constitució sigui avui «com la Casa Reial als anys 90». En una entrevista a RAC1, Empar Moliner va sostenir que la Constitució espanyola ha «agafat el relleu» del que era la família reial als anys 90, «quan no se'n podia fer broma». La Carta Magna, va dir l'escriptora i periodista, «és el nou text sagrat».

Amb tot, però, va assegurar que no es penedeix del què ha passat perquè «és molt bèstia que no estiguem fent res per aquesta gent perquè el TC ens ho prohibeix», va justificar. En aquest sentit, Moliner va demanar a «tots aquells polítics que s'han queixat» que es pronunciïn sobre la prohibició del Decret de pobresa energètica, i es va dirigir als «no sobiranistes» per demanar-los si «és més important un cop més defensar la Constitució espanyola o aquestes persones» (que pateixen pobresa energètica).

En la seva secció a Els Matins de TV3 i en declaracions a Catalunya Ràdio, Moliner va aclarir que tot era una metàfora emmarcada en el seu dret a la llibertat d'expressió i en el seu «deure de denunciar una injustícia». «És cert que fent el que he fet he provocat un incendi, i parlo de nou metafòricament, que perjudica TV3 i ho sento, però és el deure dels escriptors, dels pallassos i dels escriptors, com en aquest cas, pallassos», va afegir Moliner.

Moliner guanya 46.000 €

Per la col·laboració d'uns cinc minuts a Els Matins de TV3, la periodista cobra un «import estimat» de 46.000 € segons el contracte que està publicat al portal de la transparència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i que recull el diari digital e-notíces.

Moliner, segons el document, guanya aquesta quantitat per la «participació en l'apartat del magazín del programa Els matins, on fa diàriament una intervenció sobre matèries relacionades amb l'actualitat de la qual n'és especialista».? La col·laboradora també cobra uns 18.000 € per les «intervencions com a especialista en literatura i crítica d'actualitat al programa La vida».

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, va pronunciar-se ahir referent a la crema de la Constitució Espanyol per part d'Empar Moliner a TV3. Sánchez va recordar que la constitució va ser «àmpliament defensada per la població catalana», amb un suport per damunt del 70% en el referèndum de 1978. Davant aquestes crítiques l'escriptora va recordar que la Constitució votada per més del 70% dels catalans el 1978 també estipula que cal garantir un habitatge digne i això «no es compleix», va manifestar la periodista.