L'empresari i segon vicepresident del Futbol Club Barcelona, Carles Vilarrubí, consta en els 'papers de Panamà' com a apoderat d'una societat fictícia de les Bahames, Mayfield International, que va vendre accions de l'empresa Coll de Juny, productora de les caves Montesquius, a la família Ruiz-Mateos el 1997. Així ho publica aquest dimarts 'El Confidencial', que explica que no ho va fer per compte propi sinó perquè era directiu de Trébol Condal, un hòlding de l'empresari Manuel Prado i Colón de Carvajal. En la societat, també hi apareixen vinculats l'advocat Juan José Folchi, que va tenir el 51% de Caves Montesquius, a través de la societat General Investment S.A., i l'empresari Javier de la Rosa, ambdós condemnats pel cas KIO, junt amb Prado.

Segons 'El Confidencial', el fet que durant 19 anys Vilarrubí i Folchi tinguessin poders a Mayfield demostra que servia per controlar la societat.

L'operació per reflotar Caves Montesquius es va dur a terme a la dècada dels 90, moment en què Trébol Condal va participar en una ampliació de capital amb el 6% i va abonar 13 milions de pessetes través de Mayfield, segons consta en la documentació. Al 1997, Nueva Rumasa va comprar Coll de Juny en una operació que es va quantificar en 3 milions de pessetes i va ser quan l'empresari català es va desfer de les 13.000 accions, segons la documentació de Mossack Fonseca, de Trébol Condal a través de Mayfield Internacional.

En un comunicat, l'empresari ha assegurat que no ha estat "promotor, propietari i/o accionista" d'una societat a Panamà ni ha tingut relació amb Mossack Fonseca i s'ha mostrat la seva "total sorpresa" per aquesta notícia quan ell, ha afegit, només era directiu de Trébol Condal. Vilarrubí ha dit que aleshores gestionava les caves per a un grup de propietaris i que no havia de ser "conscient de l'estructura empresarial" de la companyia.

D'altra banda, ha considerat una "agressió" a la seva "reputació", la de la seva família i la de les organitzacions que representa ja que "cap empleat, tot i ser directiu pot respondre de les accions dels seus consells d'administració, dels propietaris i/o accionistes". En aquest sentit, Vilarrubí s'ha reservat el dret d'emprendre accions legals.