El fiscal demana cinc anys de presó per a dos mossos d'esquadra als quals acusa d'empènyer un jove que havia intentat treure la bandera espanyola a un home que es va acostar el 12 d'octubre del 2012 a una manifestació antifeixista i, una vegada a terra, el van colpejar amb les porres al cap i les cames.

En el seu escrit de conclusions provisionals, el Ministeri Públic sol·licita per als dos agents dels Mossos d'Esquadra una pena de 5 anys de presó i d'inhabilitació per un delicte de lesions, amb l'agreujant d'abús de superioritat, igual que l'acusació particular del jove agredit, exercida per l'advocat Eduardo Cáliz.

Aquesta agressió va passar el Dia de la Hispanitat del 2012, quan el jove, Pau P., participava en una manifestació antifeixista a la plaça d'Universitat de Barcelona, contrària a una concentració espanyolista que es desenvolupava a la plaça de Catalunya. Un dels manifestants que celebrava el Dia de la Hispanitat es va acostar cap als congregats antifeixistes a la plaça d'Universitat portant una bandera espanyola, davant la qual cosa Pau P. va intentar treure-li l'ensenya. Després d'agredir-lo, els dos mossos van detenir el jove.