El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques en funcions, Cristóbal Montoro, va afirmar ahir que la Hisenda catalana no existeix i va restar valor a les declaracions de la renda que van presentar ciutadans catalans en aquesta administració durant l'any passat. Montoro, després de reunir-se amb la presidenta de Balears, va indicar que «a hores d'ara de la campanya de la renda no té major valor», i va afegir que el Govern ja va dir «que no hi ha una Hisenda catalana».

Aquestes van ser les declaracions del ministre d'Hisenda i Administracions Públiques quan va ser preguntat per les 178 declaracions que haurien presentat els catalans el 2015 a l'Agència Tributària de Catalunya, segons una resposta parlamentària del Govern català que va publicar el diari La Vanguardia.

Tal i com apuntava el diari mencionatnomés 178 persones van ingressar al 2015 els imports dels seus impostos de titularitat estatal a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC). I només 104 ajuntaments i altres ens públics com consells comarcals van presentar les xifres a l'Hisenda catalana, tinguent en compte que a Catalunya hi ha més de 940 municipis.

El titular d'Hisenda va afirmar que hi ha administracions tributàries autonòmiques amb capacitat de rebre declaracions de la renda, que després traslladen a l'Agència Tributària estatal, per la qual cosa no són «accions de caràcter especial com alguns han volgut interpretar».

El Ministeri d'Hisenda ha convocat les comunitats autònomes aquest divendres per debatre el dèficit de les comunitats autònomes. Montoro va assegurar que els seus plans contra el dèficit no signifiquen que les comunitats autònomes hagin de fer més retallades i va advertir que, davant els esmentats plans, que són la Llei, «complirà tothom».