El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dilluns que ell només va acceptar el repte que li va proposar Artur Mas perquè no és gens fàcil i és un camí que "pot estar carregat de coses no certes o no previstes". "A mi la comoditat no m'interessa, la comoditat m'avorreix. Per anar a gestionar una Catalunya autonòmica jo no hauria canviat l'Alcaldia de Girona per ser president", ha remarcat durant la presentació del llibre 'De pedra picada', de Josep Maria Flores, que fa un retrat íntim del president. Puigdemont ha assegurat que ha acceptat el càrrec amb la convicció que serà "el president que va de la post autonomia a la preindependència", i que ajudarà que aquest país faci el trànsit "cada vegada sumant-hi més gent, de la millor manera i d'una manera irreversible".

Durant la presentació del llibre, a càrrec del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, Puigdemont ha remarcat que el país ara mateix està confrontat a un camí "que en part no ha recorregut mai ningú" i que, tot i que l'objectiu final està clar, "gairebé ningú té la ruta precisa". És precisament per això que va acceptar la proposta de ser president de la Generalitat, i ha afirmat tenir les qualitats necessàries per fer front al repte: "valentia però prudència, fidelitat a la tradició però un rabiós esperit d'innovació".

I és que el president ha avisat que el camí "pot estar carregat de coses no certes o no previstes" que cal saber afrontar. "Per això vaig acceptar, en d'altres circumstàncies jo no hauria acceptat. Per anar a gestionar una Catalunya autonòmica, per gestionar les competències d'un Estatut jo no hauria canviat el repte apassionant de ser alcalde per ser president", ha apuntat.

El president de la Generalitat ha reconegut que l'aclapara una mica que escriguin llibres sobre ell, i ha celebrat que feliçment encara hi hagi aspectes de la seva vida que continuen en la seva intimitat.

En tot cas, ha assegurat que 'De pedra picada' és el llibre d'un amic, que fa un retrat íntim de la seva persona però no polític, perquè això no es podrà fer fins que no acabi aquest període, "duri el que duri", ha dit.

Tot i així, ha apuntat que en aquest retrat també s'hi poden veure traços del seu pensament polític, que ara mateix està "desordenat" però que sempre ha estat "coherent" al llarg del temps, amb un "fil-roig" que l'uneix. Puigdemont ha definit el seu pensament com "heterodox, heterogeni i molt poc sectari, molt obert a deixar-se penetrar per les idees dels altres per tal d'enriquir-se més". "I d'això, que en alguna pràctica de la política convencional podria ser un problema, jo en faig virtut", ha afegit.

És més, ha opinat que la nova política "s'ha de basar en una dosi important de transversalitat, no com a expressió duna certa feblesa del pensament, sinó justament per reforçar conviccions que estiguin molt arrelades i anar-les actualitzant".