El subinspector i l'escopeter dels Mossos d'Esquadra que seran jutjats a partir de dilluns vinent, dia 11, a l'Audiència de Barcelona acusats de rebentar un ull a Ester Quintana amb una pilota de goma seran interrogats l'últim dia del judici, el 27 d'abril, una vegada s'hagin practicat totes les proves.

Tot i que a la majoria de judicis els acusats declaren a l'inici de la sessió, en diversos processos dels últims anys aquest ordre s'ha alterat i s'ha optat per un nou mètode en què els inculpats declaren al final, amb la qual cosa, segons diversos juristes, es garanteix un procés més just, ja que, quan es dirigeixen al tribunal, poden tenir en compte totes les proves practicades fins aleshores.

El fiscal demana dos anys de presó i quatre d'inhabilitació en l'exercici de la professió per als dos acusats, E.C.P. i LL.B.B., acusats d'un delicte de lesions per imprudència greu.

L'advocada de Quintana, però, sol·licita per a tots dos una pena més gran de nou anys de presó i d'inhabilitació per un delicte de lesions amb pèrdua de membre principal.