Una persona es va trobar al Metro de Barcelona una cartera amb 7.500 euros i l'ha va lliurar als responsables del suburbà, que l'ha van entregar als Mossos d'Esquadra perquè la tornin a la seva propietària.

Segons fonts pròximes al cas, el viatger del metro es va trobar la cartera la nit de dilluns passat 4 d'abril, a l'estació d'Arc del Triomf. El viatger va lliurar la cartera als responsables del centre de coordinació del metro, que la van fer arribar als Mossos d'Esquadra. Gràcies a la documentació que hi havia al seu interior, els Mossos van poder tornar la cartera a la seva propietària.

Ara, la propietaria de la cartera busca l'heroi anònim que la va trobar i va tornar la fortuna per agrair-li el seu gest. De profundes conviccions religioses, la dona creu que demostra que encara queda «bona gent» al món. Encara afligida, la dona, de 44 anys i natural del Brasil, va explicar que portava 7.500 euros a la cartera perquè eren els diners que havia de repartir com a nòmines al grup de filòlegs que, com ella, fan classes de portuguès a executius i representants de multinacionals a Barcelona. Cap a la mitjanit de dilluns passat 4 d'abril, la dona va entrar a l'estació d'Arc del Triomf del servei de Rodalies de Renfe per agafar l'últim tren cap a Sants, el barri on viu. Amb una bici a coll, la cartera amb 7.500 euros que portava a la bossa li va caure a terra quan estava esperant a l'andana, sense que se n'adonés.

«Estic protegida per Déu. La vida és un bumerang, tu dónes i et torna», va insistir ahir la dona i va aprofitar per demanar al ciutadà anònim que va tornar la cartera que es posi en contacte amb ella perquè li pugui agrair el seu gest. «Si pogués parlar amb ell li donaria mil vegades gràcies. Segur que té una sensació de felicitat molt gran, perquè és el que et passa quan fas coses bones», va exclamar.

La dona va explicar que considera que aquest àngel de la guarda li va tornar ara totes les coses bones que ella ha fet pels altres els últims anys, especialment com a voluntària a la Creu Roja.

A la pregunta de si ella, en la mateixa situació, hagués tingut dubtes a l'hora de tornar la cartera, va ser rotunda: «No ho hauria dubtat. Ho tinc claríssim. Jo vaig aprendre de nena. Jo sempre em vaig portar bé»