L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), va plantar ahir el jutge que l'havia citat com a investigada per no retirar l'estelada de la façana del consistori durant les últimes eleccions catalanes i generals. Amb el suport de diversos membres de la CUP, així com per representants d'ANC, "mnium Cultural i Súmate, Venturós va anar a les portes del jutjat de Berga, on va explicar als periodistes que no pensava entrar a declarar: «Desobeiré, sense por, per obeir el mandat del poble i no dels tribunals espanyolistes».

La consellera de Presidència, Neus Munté, va manifestar el suport de l'executiu a l'alcaldessa de Berga i va censurar aquesta «persecució» a la llibertat d'expressió. També va expressar respecte a la seva decisió de no declarar davant la jutge, sense entrar a valorar-la. «No estem d'acord que hi hagi una persecució i una criminalització de determinades accions que són del tot democràtiques i legítimes», va afegir.

Segons fonts judicials, la jutgessa citarà l'alcaldessa de Berga per segona vegada i, en cas que no torni a comparèixer, adoptarà les mesures que consideri oportunes.