El Consorci d'Educació de Barcelona té apartada una conserge per presumpte assetjament sexual a un alumne de l'institut Juan Manuel Zafra, al barri del Clot, tal com va avançar ahir RAC1 i van confirmar fonts del Consorci a l'ACN.

El 26 de març del 2015 l'equip directiu de l'institut va informar al Consorci d'Educació, arran d'una carta dels pares del menor explicant les «ingerències d'una treballadora del centre sobre la vida del seu fill», com s'indica al comunicat. Des de llavors, el Consorci hauria tingut constància «d'indicis» d'una «relació inadequada», com el fet que la conserge fes regals a l'alumne o s'enviessin missatges de Whatsapp i correus electrònics. En el moment que es va conèixer el cas, al curs passat, l'alumne tenia 17 anys i la treballadora prop de 40. Seguidament, els pares de l'alumne van presentar al registre del Consorci d'Educació un escrit dirigit a la Inspecció educativa en el qual denunciaven els fets, i el 2 d'abril del 2015, van presentar la denúncia contra la treballadora al Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona, que actualment està tramitant les diligències prèvies.

Després, es va decidir, en consens amb la direcció de l'institut, traslladar la treballadora. Tot i això, no es va notificar a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, ja que «el menor no necessita ser protegit del seu entorn familiar».

La família va presentar queixes per falta de col·laboració del centre i l'administració. El Consorci d'Educació de Barcelona va anunciar que s'ha obert un expedient informatiu per «revisar totes les actuacions dutes a terme i la documentació presentada en relació a aquests fets» i que treballa «a millorar el protocol marc d'actuacions en casos d'assetjament».