El president del govern espanyol en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy, visitarà dissabte vinent Barcelona per participar i clausurar una «convenció nacional» dels populars de tot l'Estat. La jornada, que també comptarà amb la participació i direcció de la vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaria, girarà al voltant de la «situació territorial» d'Espanya i la crisi que el PP creu que s'ha obert arran del procés que viu Catalunya.

Així ho va explicar el coordinador del PPC, Xavier García Albiol, que va detallar que la convenció durarà tot el matí de dissabte i tindrà com a eix central dues taules de debat amb «persones que no militen al PP i que donaran a conèixer la seva opinió lliure i independent» sobre la crisi territorial a l'estat. De moment, no va voler entrar a donar noms dels participants, però va concretar que serà gent del món de la comunicació, l'empresa o la societat civil organitzada.

Preguntat en roda de premsa per la possibilitat que Rajoy aprofités la visita a Barcelona per trobar-se o veure's amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, Albiol va negar que hi hagi prevista cap reunió a l'agenda. El líder del PPC va assegurar que la trobada no es produirà, bàsicament, perquè Puigdemont «no ho ha demanat seriosament». «Si Puigdemont ho demana seriosament i fa una trucada a Rajoy, estic segur que li dirà que sí, com han fet altres presidents autonòmics», va sentenciar, tot advocant perquè aquesta reunió es produeixi aviat.