L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va denunciar ahir a la Comissió Europea la gestió «immoral» i de «profunda vergonya» de la crisi dels refugiats que està fent el Govern espanyol. «No s'entén que quan tu ofereixes ajuda perquè l'estat pugui complir amb els seus compromisos i obligacions la resposta sempre sigui no, i sense donar cap informació ni motiu»,es va queixar Colau després de reunir-se a Brussel·les, juntament amb altres alcaldes europeus, amb els eurocomissaris d'Immigració, Interior i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, i Política Regional, Corina Cretu.

Avramopoulos es va limitar a demanar als estats membres que «escoltin la veu dels governs locals». «A Barcelona, els ciutadans demanen ser ciutat d'acollida, es moren de vergonya i indignació amb les imatges de Lesbos i Idomeni i ens demanen que actuem», va criticar l'alcaldessa.

Colau va informar a Avramopoulos i Cretu que el Govern espanyol està «bloquejant» que Barcelona pugui acollir demandants d'asil i no l'informa «sobre com està gestionant els fons europeus per a immigració i asil ni sobre com està fent la reubicació, fins ara pràcticament inexistent».

Segons Colau, els eurocomissaris van entendre «perfectament aquest missatge, no només de la ciutat de Barcelona sinó també, amb una veu única, d'Amsterdam, Berlín, Atenes o París». «Som part de la solució, tenim experiència i ganes», però «fins ara no se'ns ha tingut prou en compte».