La diputada de Catalunya Sí que es Pot, Jéssica Albiach, va presentar ahir la seva candidatura per liderar Podem a Catalunya, una proposta "feminista" que busca "democratitzar" el partit, superar "tensions" internes i deixar clar que "les decisions que afecten Catalunya s'han de prendre des de Catalunya". Albiach s'erigeix com el cap més visible de "Fem Podem", una candidatura en la qual també destaquen Marc Bertomeu -secretari general de Podem Barcelona i portaveu de Podem Catalunya al costat de Albiach-, així com Laura Pérez, regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI en el govern d'Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona.

Abans de l'acte a la Nau Bostik a Barcelona, i davant més d'un centenar de persones, Albiach va dir que els objectius de la seva candidatura són "enfortir Podem perquè tothom se senti com a casa, arribar als que encara no són al partit i feminitzar la política, amb noves maneres de fer més dialogants i més dones en els òrgans de direcció".

Sense pressions

La dirigent de la formació morada va voler desmentir que "als últims dies hagi rebut pressions per part de determinats sectors per fer aquest pas". "Ni rebem pressions ni demanem permisos. El que és clar és que les decisions que afecten Catalunya s'han de prendre des de Catalunya", va subratllar.