La CUP ha convocat una manifestació per al pròxim dia 7 de maig a Barcelona per donar suport a tots els càrrecs electes catalans que estan desobeint les lleis de l'Estat. Així va quedar palès a través d'un acte organitzat ahir a Barcelona, en el qual van participar alcaldes, regidors i diputats vestits amb samarretes roses amb el lema "Desobeïm per la independència" i en rebuig per la "persecució" a regidors per l'Audiència Nacional a causa de les mocions rupturistes aprovades a diversos ajuntaments.

El diputat de la CUP Benet Salellas va dir que per a la seva formació l'eix central d'aquesta legislatura és la declaració del Parlament del 9-N, que té dos conceptes bàsics, la unilateralitat i la desobediència a les instàncies judicials estatals, inclòs el Tribunal Constitucional. "Sense deso?bediència, no hi ha independència", va dir Salellas, que també va insistir que continuaran per aquest camí treballant sense por perquè "l'única manera de construir la república catalana és mitjançant la desobediència" i amb la feina paral·lela als carrers.

A més, el diputat va apel·lar les institucions catalanes que estiguin del costat dels càrrecs electes que estan desobeint les instàncies judicials, i va demanar a la conselleria d'Interior que deixi de "jugar el paper de policia espanyola" a Catalunya i als Mossos que renunciïn a ser el "braç executor" de l'Audiència Nacional. "Volem que tots els independentistes i també tots els demòcrates participin en aquesta campanya de suport al dret a decidir en la construcció de la república catalana", va insistir.

A l'acte també hi van ser presents Dani Cornellà, alcalde de Celrà -un dels ajuntaments els quals la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha denunciat per delictes de rebel·lió i sedició per haver aprovat dues mocions de suport a la resolució independentista del Parlament anul·lada pel TC-; l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, que ha estat citada com a investigada per dos delictes electorals per haver mantingut la bandera independentista a la façana de l'Ajuntament en les passades eleccions catalanes i generals, i el regidor de la CUP a Vic, Joan Coma, investigat pel delicte d'incitació a la sedició.

"Expressió del mandat"

D'altra banda, i sobre la moció de desobediència que la CUP defensarà al Parlament, Salellas va assenyalar que és "una expressió del mandat del 27-S" i ha de contenir un mandat de desobediència i la vigència de la moció del 9-N, anul·lada pel TC.