La Hisenda catalana triplicarà el seu nombre d'oficines a partir del 2 de maig, gràcies a l'acord de col·laboració que ahir van ratificar el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, i els presidents de les diputacions de Catalunya. Es tracta d'un nou pas endavant en la construcció d'una hisenda pròpia a través de la denominació de Tributs de Catalunya. Una de les novetats d'aquest acord és que a partir del 2 de maig, augmenten de 53 a 142 el nombre d'oficines. Així, els ciutadans disposaran de 89 noves oficines distribuïdes arreu del territori per poder realitzar gestions tributàries.

Junqueras va destacat que la voluntat del Govern i de les diputacions es avançar cap a un model comú de gestió tributària i que aquest pas de triplicar el nombre d'oficines permetrà «una relació molt més propera amb els ciutadans». Un dels objectius de la construcció de la Hisenda catalana és «garantir al ciutadà una gestió més eficaç dels tributs, amb un servei millor i més proper i lluitar contra el frau fiscal».

A més, al llarg d'aquest any tots els impostos propis i cedits es podran pagar de manera telemàticament a l'Agència Tributària de Catalunya. De fet, tots els impostos propis de recent creació s'han d'autoliquidar en línia i la resta de tributs que gestiona la hisenda catalana es poden pagar telemàticament des de fa temps. També es pot presentar telemàticament el gravamen de protecció civil, l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats i l'impost sobre successions i donacions i sobre grans establiments.