Els Mossos d'Esquadra i la policia espanyola van desarticular una macroorganització criminal que abastia de cocaïna altres traficants i que transportava i emmagatzemava la droga a través d'un sofisticat sistema d'emmagatzematge amb dobles fons en vehicles.

L'operació va culminar amb set detinguts d'entre 32 i 49 anys i nacionalitats colombiana, espanyola, veneçolana i mexicana. En els escorcolls es van localitzar 338 kilograms de cocaïna i més de 2 milions d'euros

La banda comprava la droga a Colòmbia segurament molt a prop de la producció d'on ja sortia preparada en paquets i arribava a l'Estat espanyol per via marítima. Un cop aquí, la banda la transportava a través de dobles fons en vehicles que es construïen en una nau industrial ubicada a Viladecans. L'encarregat de fer aquests dobles fons era un home de nacionalitat mexicana que la banda havia fet portar directament des de Mèxic perquè era especialista en la construcció d'aquests amagatalls coneguts com a «caletas».

L'origen de la investigació es troba en una altra investigació dels Mossos d'Esquadra que va finalitzar amb el desmantellament d'una organització criminal dedicada al tràfic de cocaïna que havia segrestat a una dona, que més tard va ser alliberada. La investigació va continuar i van detectar que aquesta banda havia comprat la cocaïna a una macroorganització independent que operava a Catalunya i que és la banda que finalment va ser desarticulada ahir. El líder de la banda era un home amb doble nacionalitat colombiana i veneçolana que residia «de forma molt discreta» a Sarrià-Sant Gervasi. El portaveu intendent dels Mossos, Xavier Porcuera, va explicar que era extremadament previngut en els comunicacions ja que feia servir codis encriptats.