El Govern català creu urgent obrir un debat per regular un sistema perquè els metges informin les autoritats de trànsit si un pacient, per malaltia o per les medecines que li hagin prescrit, no està en condicions de conduir, amb l'objectiu de poder retirar-li el carnet temporalment.

Així ho va anunciar ahir el conseller d'Interior, Jordi Jané, en declaracions als periodistes després de participar en unes jornades tècniques, juntament amb autoritats de trànsit i responsables metges, dedicades a les aptituds en la conducció com via per augmentar la seguretat al trànsit.

«Si una persona jove, que té el permís (de conduir) vigent, que va superar la revisió mèdica a centres homologats i que amb posterioritat va al metge i se li detecta una malaltia o se li recepta una medicació específica que no és compatible amb la conducció, és una dada rellevant per a les autoritats de trànsit, per a la societat, per prevenir accidents», va indicar.

Per aquest motiu, Jané va opinar que considera urgent obrir un debat per regular un sistema que permeti els metges comunicar a les autoritats de trànsit si un pacient no està en condicions de conduir, perquè se li pugui retirar temporalment el carnet.

«Aquesta informació s'ha de traslladar a les autoritats de trànsit, preservant sempre les dades de caràcter personal, però necessitem conèixer les dades que des d'un punt de vista mèdic comportin com a conseqüència la necessitat de, durant un temps, privar de la necessitat de conduir d'aquesta persona», va aclarir.

El conseller va indicar que el seu objectiu era obrir un debat i aportar propostes normatives per poder tenir, en l'àmbit de la seguretat viària, la certesa que qui condueix té l'aptitud per fer-ho. «Moltes vegades no depèn de la seva bona actitud, sinó que no té aptitud per fer-ho», va explicar.