El portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, va demanar ahir la construcció definitiva dels equipaments previstos als terrenys de la presó Model, «una de les prioritats dels republicans en aquest mandat».

Per aquest motiu, ERC presentarà avui una proposició al Ple perquè l'ajuntament es comprometi a impulsar el Pla Director de Transformació de la presó Model, és a dir, la construcció dels equipaments previstos.

Als terrenys que ocupa actualment la presó haurien de construir-se un CEIP amb una capacitat per a 450 alumnes, una guarderia per a 80 nens, una residència d'avis i centre de dia, un Casal de Joves, un poliesportiu, un aparcament subterrani de 200 places, un equipament residencial-assistencial i d'investigació per a malalts autistes i un Espai Memorial per mantenir la memòria històrica de la presó Model. Per a Coronas, «cal garantir tots aquests equipaments necessaris per a l'Esquerra de l'Eixample, una zona que acumula una mancança d'equipaments».

Elecció caps dels districtes

Per l'altra banda, la CUP Capgirem Barcelona proposarà en el ple municipal que els consellers de districte siguin elegits pels veïns i no com s'escullen ara, pels grups municipals. La CUP va manifestar en un comunicat que «els consellers de districte haurien de ser elegits per sufragi universal i directe dels veïns, per evitar que els grups municipals puguin designar qualsevol persona».